Verder kijken

Films en series

Klik op de afbeeldingen voor trailers

  • Rain man

Rain Man is een film over 2 broers. één van de 2 heeft een zware vorm van autisme en de ander probeert hem te leren kennen. Vooraf wisten ze namelijk niet dat ze broers waren..

Bij autisme denken veel mensen aan rain man, maar dit is vaak beledigend voor iemand met autisme omdat rain man een hele zware vorm van autisme heeft en daardoor niet goed functioneert.

Atypical

Atypical is een serie over een jongen met autisme die gaat daten. Hij houdt stug vast aan regels en wil alles leren en proberen. Dit geeft veel problemen. zowel voor hem, zijn dates en zijn gezin.

Dit is een serie van Netflix die mij werd aangeraden door iemand van een van de cursussen waar ik aan deelnam. Het is zeker de moeite waard, maar ook dit is weer een "typische" autist zoals de media hen graag ziet. 

Infomatieverwerking

 

De vaardigheid om tussen een veelheid van prikkels en informatie de samenhang te zien en er binnen de gegeven context een zinvolle betekenis aan te geven.

Theory of Mind (TOM) is het vermogen om intenties, gedachten of gevoelens aan je zelf en anderen toe te schrijven. Het in staat zijn om je in de ander te verplaatsen.